Το Walking In Your Shoes® είναι μία νέα για την Ελλάδα βιωματική μέθοδος, η οποία ξεκίνησε από το Θέατρο και την Ψυχοθεραπεία. Έχει τις ρίζες της στην παλιά Γνώση και τις αρχαίες παραδόσεις των Ανθρωπότητας. Οι βασικές αρχές της απαντώνται σε πολλούς ιθαγενείς λαούς. Στην Αμερική την έφεραν στο φως, μέσω της αναζήτησης τους, ο Ψυχοθεραπευτής John F. Cogswell Ph.D και ο Ηθοποιός - Σκηνοθέτης Joseph Culp. Εφαρμόζεται στην Ψυχή, στη Ζωή, και στην Τέχνη.

Είναι ένας τρόπος κι ένας δρόμος να συνδεόμαστε βαθύτερα με τον εαυτό μας και ο ένας με τον άλλον. Βάση του είναι η Ενσυναίσθηση. Αξιοποιεί το φυσικό μας αυτό χάρισμα, ώστε να βιώνουμε σε ένα βαθύ επίπεδο ένα άλλο πρόσωπο, ένα συναίσθημα ή μία κατάσταση, χωρίς οι πληροφορίες αυτές να προέρχονται από τη λογική μας σκέψη ή την προϋπάρχουσα γνώση.

Στην Καρδιά της διαδικασίας βρίσκεται η ευκαιρία για εμάς να απελευθερωθούμε από τον περιορισμό των προτύπων μας και να ξεπεράσουμε τις παλιές – παγιωμένες ίσως - αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα και, το πιο σημαντικό, για τον εαυτό μας

Έχει να κάνει ουσιαστικά, με το να απελευθερώσουμε – έστω και προσωρινά - την πεποίθηση που όλοι έχουμε, πως είμαστε διαχωρισμένοι. Είμαστε στην πραγματικότητα όλοι μας ένα και είμαστε όλα όσα υπάρχουν.

Πηγή: walkinginyourshoes.gr

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK