Όλες οι κατευθύνσεις της Εξειδικευμένης Κινησιολογίας βασίζονται στο Touch For Health. Ο δημιουργός του, Dr John Thie, χειροπράκτης ιατρός και μαθητής του Dr Goodheart, που δημιούργησε την Εφαρμοσμένη Κινησιολογία, ανέπτυξε, με τις ευλογίες του δασκάλου του, ένα σύστημα πρόληψης που μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τα σημεία μπλοκαρίσματος της ζωτικής ενέργειας στο σώμα, με τρόπο ώστε να επαναφέρουμε την επιθυμητή ισορροπία. Το ελκυστικό στοιχείο της συγκεκριμένης μεθόδου είναι πως, από τη στιγμή που δεν προβαίνει σε διάγνωση ιατρική, είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και όχι μόνο στους επαγγελματίες της υγείας, όπως η Εφαρμοσμένη Κινησιολογία.

Το Touch For Health αποτρέπει την εξασθένιση του μυϊκού τόνου και επαναφέρει την ισορροπία στους μυς. Η ενεργειακή αυτή εξισορρόπηση μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους, που προέρχονται από τις επιστήμες της Ανατολής και της Δύσης. Κάθε μία από τις τεχνικές αυτές επιτρέπουν την ενίσχυση ενός «αδύναμου» μυ, που θεωρείται ως σημάδι ανισορροπίας σε κάποιο μέρος του σώματος:

• Διέγερση των νεύρο-λεμφικών σημείων: δρα στην κυκλοφορία της λέμφου μέσω αντανακλαστικής οδού. Έτσι απελευθερώνονται τα μπλοκαρίσματα και η ενέργεια της λέμφου μπορεί να κυκλοφορήσει και πάλι ελεύθερα.
• Διέγερση των νεύρο-αγγιακών σημείων: επιτρέπει μέσω αντανακλαστικής οδού την εναρμόνιση της κυκλοφορίας του αίματος.
• Μασάζ των μεσημβρινών: τονώνει την κυκλοφορία της ενέργειας που τους διατρέχει.
• Μυϊκές κινήσεις: ενισχύουν απευθείας τον μυ.

Με λίγα λόγια, το Touch For Health δίνει τη δυνατότητα αλλαγής σε πολλά επίπεδα, μέσω του σώματος, κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε, περισσότερο από κάθε άλλη κατεύθυνση της Εξειδικευμένης Κινησιολογίας, τη σύνδεση μεταξύ σώματος, συναισθήματος και νου.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK