Support Yourself Summercamp 2012
4-17 Ιουλίου

Μετά από εντατικές επαφές με διακεκριμένους κινησιολόγους από τη Γερμανία και την Ισπανία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ορίστηκαν οι ημερομηνίες για το SYS 2012! Θα γίνει 4-17 Ιουλίου στην Αθήνα!

Είμαστε ενθουσιασμένοι με το νέο αυτό! Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για όποιον θέλει να μυηθεί στον κόσμο του Touch For Health, να παρακολουθήσει τα προχωρημένα σεμινάρια της Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας με στόχο ίσως την απόκτηση της άδειας Συμβούλου ή Εκπαιδευτού στο Brain Gym.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία λόγω εγγύτητας με το Κέντρο Κιναισθητικής Νοημοσύνης:

www.philipposhotel.gr

www.herodion.gr

www.phaedrahotel.gr

Περισσότερα για τον χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων και τις ώρες έναρξης των μαθημάτων θα σας δοθούν με την εγγραφή σας σε αυτά.

Στις τιμές των σεμιναρίων θα περιλαμβάνονται τα εγχειρίδια και η διερμηνεία προς τα ελληνικά από επαγγελματία διερμηνέα.

Όλα τα μαθήματα θα γίνουν στα αγγλικά. Στο προχωρημένο μάθημα της Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας, 7 Διαστάσεις της Νοημοσύνης το εγχειρίδιο θα είναι στα αγγλικά. Ο Δρ Paul Dennison αναθεωρεί το υπάρχον εγχειρίδιο και το νέο δε θα είναι έτοιμο μέχρι τότε. Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο αυτό είναι σημαντικό να μπορείτε να διαβάζετε με σχετική άνεση την αγγλική γλώσσα. Εννοείται πως θα υπάρχει διερμηνεία τις μέρες της εκπαίδευσης! Όταν βγει το νέο αγγλικό εγχειρίδιο και μεταφραστεί στα ελληνικά, θα αποσταλεί σε όσους το επιθυμούν με μια επιπλέον χρέωση 25 ευρώ.

Κάποιος που έχει κάνει μέχρι το καλοκαίρι τη βασική εκπαίδευση του Brain Gym®101 και έχει αποφασίσει να συνεχίσει την εκπαίδευσή του με στόχο να γίνει σύμβουλος Brain Gym® μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του SYS 2012 για να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της ελάχιστης απαραίτητης εκπαίδευσης προς την απόκτηση της άδειας συμβούλου Brain Gym®. Στην ουσία, αν έχει κάνει και τους Κύκλους Όρασης που προγραμματίζονται από το Κέντρο Κιναισθητικής Νοημοσύνης τον Ιούνιο, τότε το μόνο που του λείπει είναι να επαναλάβει μια δεύτερη φορά το Brain Gym®101 και να κάνει το Practicum που με το καλό θα οργανώσουμε του χρόνου, στο SYS 2013.

Στο πρόγραμμα:

Touch For Health 1
: 4-6 Ιουλίου

Touch For Health 2: 6-8 Ιουλίου. Εκπαιδεύτρια και στα δύο αυτά σεμινάρια είναι η αναγνωρισμένη από το Touch For Health Foundation, Simone Blume. Όσοι είχατε έρθει στο πρώτο SYS το 2008 θα θυμάστε σίγουρα τη σταθερότητα, το χιούμορ, τις γνώσεις και τη μεγάλη καρδιά της Simone. Περισσότερα για το βιογραφικό της μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Η εκπαίδευση στο Touch For Health απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν ένα εργαλείο για τη διατήρηση της ενέργειάς τους καθώς και σε επαγγελματίες της υγείας - φυσιοθεραπευτές, μασέρ, κινησιοθεραπευτές, ιατρούς - που επιθυμούν να διευρύνουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους. Το πιστοποιητικό που δίνεται αναγνωρίζεται από το Touch For Health Foundation άρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα αν αποφασίσετε να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας σε αυτό.

Εισαγωγικό Εργαστήρι Brain Gym: απόγευμα 6 Ιουλίου. Εξαιρετικός τρόπος να μυηθείτε στον εκπληκτικό κόσμο του Brain Gym. Στις 4 ώρες που διαρκεί το εργαστήρι θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε αρκετά για τη θεωρητική βάση της Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας και κυρίως, να αποκτήσετε πρακτικά εργαλεία που άμεσα θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε με τα παιδιά, τους μαθητές ή τον εαυτό σας.

Εργαστήρι Μαθαίνω να βάζω στόχους: Όλοι γνωρίζουμε τι δε μας αρέσει ή τι θα θέλαμε να αλλάξουμε. Λίγοι δυστυχώς από εμάς είμαστε αρκετά ξεκάθαροι για το πού θέλουμε να πάμε και πώς να θέτουμε ξεκάθαρους στόχους. Η θέση στόχου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για μια αποτελεσματική εξισορρόπηση. Συχνά, μαζί με τις προ-δραστηριότητες, είναι η μισή δουλειά!

Στη βασική εκπαίδευση του Brain Gym®101 μαθαίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου (Θετικός, Ξεκάθαρος, Δραστήριος και Ενθουσιώδης). Συχνά όμως παρατηρώ όλα αυτά τα χρόνια πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες χρειάζονται περισσότερη εξάσκηση και υποστήριξη για να μπορούν να εκφράζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους τους. Μέσα σε αυτές τις 3 ώρες θα εξερευνήσουμε μαζί το πώς να θέτουμε στόχους, τους καλύτερους για τον κάθε συμμετέχοντα και για τους οποίους αργότερα μπορείτε να κάνετε μια εξισορρόπηση. Η θέση στόχων είναι μια πραγματική τέχνη και θέλει χρόνο, εξάσκηση, ενεργητική ακρόαση και παρατηρητικότητα για να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Και ανεξάρτητα από το εάν βρίσκεται κάποιος σε μια συνεδρία κινησιολογίας ή όχι, καλό είναι πάντα να ξέρουμε πού πάμε!

Εκπαιδεύτρια για τα δύο αυτά εργαστήρια (Εισαγωγή στο Brain Gym® και Στόχοι) είναι η Μαρία Καρακωστάνογλου.

Η Μαρία είναι Intern στο International Faculty του Brain Gym International και πιστεύει βαθιά στη σημασία της παρατήρησης και της κίνησης με πρόθεση για κάθε μορφής αλλαγή. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος που έρχεται για μια συνεδρία κινησιολογίας και ο κάθε συμμετέχων σε ένα σεμινάριο γνωρίζει ποιο είναι το καλύτερο για εκείνον και πως η δική της δουλειά τόσο ως κινησιολόγος όσο και ως εκπαιδεύτρια είναι να τον βοηθήσει ώστε να αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση σε αυτήν την εσωτερική σοφία και να την εμπιστευτεί. Έχει εκπαιδευτεί σε 9 διαφορετικές κατευθύνσεις της Εξειδικευμένης Κινησιολογίας αλλά η μεγάλη της αγάπη είναι η Εκπαιδευτική Κινησιολογία και κυρίως το Brain Gym®. Πιστεύει επίσης πως ένα από τα δυσκολότερα και πιο εμπνευστικά κομμάτια της δουλειάς της ως κινησιολόγος είναι η Θέση Στόχων. Μαζί με τη Simone Blume έκαναν πραγματικότητα το πρώτο SYS το 2008.

7 Διαστάσεις της Νοημοσύνης - In Depth: 10-13 Ιουλίου είναι το βασικό προχωρημένο σεμινάριο της Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας και η ραχοκοκκαλιά της δουλειάς της. Ανοιχτό σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον μία φορά τη βασική εκπαίδευση του Brain Gym, εξετάζει άλλες 4 διαστάσεις - της Αναπνοής, των Οστών της Κεφαλής, των Ρυθμιστών του Σώματος και των Κινήτρων - και εισάγει τους εκπαιδευόμενους στον κόσμο των τεσσάρων τομέων της Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας: δομή, ενέργεια, προσωπική οικολογία, συναίσθημα. Ανοίγει κυριολεκτικά ένα άλλο παράθυρο στην παρατήρηση του εαυτού και δίνει σε όποιον συμμετέχει ευκαιρίες να δουλέψει πραγματικά και βαθιά θέματα που τον απασχολούν. Απαραίτητη η γνώση του μυϊκού τεστ.

Εκπαιδεύτρια: Renate Wennekes. Η Renate είναι International Faculty Member του Brain Gym International και δημιουργός της Κινησιολογίας της Ανάπτυξης. Έχει 30 εμπειρία, απίθανο πάθος και επιθυμία να μοιραστεί τις γνώσεις της. Περισσότερα για το βιογραφικό της μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ Η εκπαίδευση θα γίνει στα Αγγλικά. Θα υπάρχει διερμηνεία στα Ελληνικά, καθώς όμως το Brain Gym International και οι Paul και Gail Dennison είναι σε φάση αναθεώρησης του εγχειριδίου του σεμιναρίου, αποφασίστηκε πως το εγχειρίδιο θα είναι στα Αγγλικά. Μόλις ολοκληρωθεί και μεταφραστεί το νέο εγχειρίδιο, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες.

Βέλτιστη Οργάνωση Εγκεφάλου & Δυναμική Κινήσεων - Optimum Brain Organization & Movement Dynamics: 15-17 Ιουλίου. Ιδανικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Μαθαίνουμε για το βασικό μαθησιακό προφίλ μας, πώς να αναγνωρίζουμε αυτό των μαθητών μας, πώς να κάνουμε εξισορροπήσεις ώστε όλες οι δεξιότητές μας να είναι διαθέσιμες για τον στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε. Χτίζεται πάνω στις γνώσεις για τον Δυναμικό Εγκέφαλο σε Δράση του βασικού σεμιναρίου του Brain Gym - που είναι και προϋπόθεση για την παρακολούθησή του - και εισάγει νέες εξισορροπήσεις και κινήσεις.

Εκπαιδεύτριες: Carlota Lopez Peredo. Ισπανίδα, intern International Faculty Member Brain Gym International, εκπαιδευτικός και με πολυετή εμπειρία σε εργασία με ομάδες. Περισσότερα για την Carlota διαβάστε ΕΔΩ. και Μαρία Καρακωστάνογλου. Intern International Faculty Member Brain Gym International, η Μαρία είναι παθιασμένη με το δώρο της παρατήρησης που δίνει το Brain Gym στον καθένα που θέλει να το πάρει και πιστεύει πως είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την καθημερινότητά μας, κυρίως στις περιόδους γρήγορων αλλαγών που διανύουμε. Περισσότερα για τη Μαρία διαβάστε ΕΔΩ.

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK