Τι είναι Το Έργο της Byron Katie;

Είναι μια διαδικασία που καθαρίζει το νου. Είναι μία από τις πιο δυνατές μεθόδους που δημιουργήθηκαν ποτέ για να δώσουν τέλος στον ανθρώπινο πόνο. Είναι απλή, ριζοσπαστική και αλλάζει τη ζωή μας. Μπορεί, δε, να οδηγήσει σε μια ζωή ελευθερίας και χαράς, που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε αυτή την στιγμή.

Ο καθένας μπορεί να κάνει Το Έργο. Δεν απαιτείται κάποια πνευματική ή διανοητική προεργασία, καμία ψυχολογική οξυδέρκεια ή συγκεκριμένο πιστεύω. Μόνο μια επιθυμία να γνωρίσετε ξανά την αλήθεια για τον εαυτό σας. Ο απλούστερος ορισμός Του Έργου είναι: τέσσερεις ερωτήσεις και μια αντιστροφή.

Στόχος είναι να αφομοιώσετε τις 4 ερωτήσεις και την αντιστροφή (γνωστά ως Το Έργο της Byron Katie (The Work of Byron Katie)), ώστε να καταλάβετε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε αγχωτική σκέψη με κατανόηση. Το αποτέλεσμα είναι ένας γαλήνιος νους.

Οι μόνες στιγμές που υποφέρουμε είναι οι στιγμές που πιστεύουμε μια σκέψη που έρχεται σε αντίφαση με αυτό που Είναι. Όταν ο νους είναι ξεκάθαρος, αυτό που Είναι είναι και αυτό που θέλουμε. Το Έργο αποκαλύπτει πως αυτό που πιστεύω ότι δεν έπρεπε να είχε γίνει,  έπρεπε να είχε γίνει. Έπρεπε να γίνει γιατί απλούστατα έγινε και όσο και να το σκέφτομαι δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το επικροτήσω ή να το εγκρίνω. Σημαίνει απλά πως μπορώ να δω τα πράγματα χωρίς αντίσταση και χωρίς την σύγχυση που δημιουργεί η εσωτερική πάλη.

Το Έργο έχει δύο μέρη. Το πρώτο είναι να γράψετε τις επικρίσεις/συναισθήματα/σκέψεις σας για οποιαδήποτε κατάσταση σας δημιουργεί άγχος. Το δεύτερο, είναι να εξερευνήσετε την κάθε γραπτή δήλωση χρησιμοποιώντας τέσσερεις ερωτήσεις και στη συνέχεια να αντιστρέψετε τη δήλωση για να βιώσετε κάτι που μπορεί να είναι εξίσου, ή και περισσότερο, αλήθεια.

Το Έργο της Byron Katie – Το Μεγάλο Ξεκαθάρισμα – είναι κάτι το φυσικό. Είναι το κλειδί που αποκαλύπτει τις απαντήσεις μέσα μας και μας απελευθερώνει.

• Το Έργο είναι μια απλή διαδικασία για να βρούμε την εσωτερική γαλήνη σε έναν κόσμο φαινομενικού χάους.
• Είναι μια εξερεύνηση που επιτρέπει στον καθένα μας να παρατηρήσει τις διεργασίες της σκέψης και της λήψης αποφάσεων και μας δίνει με τον τρόπο αυτόν την ευκαιρία να είμαστε καλύτερα πιο συνειδητοί και ρεαλιστές σχετικά με τα κίνητρά μας.
• Το Έργο μας δίνει την ελευθερία να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς να αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής μας. (Αφού κάνουμε Το Έργο, οι συνθήκες αλλάζουν από μόνες τους).
• Πάνω από οτιδήποτε άλλο, Το Έργο μας επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αγαθή φύση της διάνοιας που καθοδηγεί τα πάντα και το γεγονός ότι όλες οι απαντήσεις που αναζητούσαμε, αναζητούμε ή θα αναζητήσουμε ποτέ βρίσκονται ήδη μέσα μας. Το Έργο είναι ο γρήγορος τρόπος να έχουμε πρόσβαση στις απαντήσεις αυτές.
• Το Έργο είναι το κλειδί για την αυτό-πραγμάτωσή μας.
• Το Έργο είναι το τέλος του πόνου.
• Το Έργο είναι Ρουά Ματ.

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK