Μαρία Καρακωστάνογλου
Εξειδικευμένη κινησιολόγος, εκπαιδεύτρια Brain Gym/ Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας,
3 in 1 concepts facilitator

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από ένα μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Δημόσιες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Watford στην Αγγλία, ένα μεταπτυχιακό στη Διερμηνεία Συνεδρίων και ένα άλλο στη μετάφραση από το Πανεπιστήμιο της Mons στο Βέλγιο, εργάστηκα ως διερμηνέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το Νοέμβριο του 1998. Tο 1999 εξαιτίας προσωπικών αναζητήσεων βρέθηκα για πρώτη φορά μπροστά στην εξειδικευμένη κινησιολογία ως πελάτισσα. Ένα χρόνο αργότερα, η ζωή μου είχε αλλάξει τόσο πολύ, τόσο εύκολα και ανώδυνα, τόσο γρήγορα, που αναρωτήθηκα τι έκανε η κινησιολόγος για να γίνουν αυτές οι αλλαγές.

Έτσι, από περιέργεια και λόγω των αλλαγών που παρατήρησα στη ζωή μου, ξεκίνησα το ταξίδι μου στον κόσμο της εξειδικευμένης κινησιολογίας. Τα πρώτα χρόνια η εκπαίδευσή μου ήταν εντατικότατη, μέχρι να ολοκληρώσω το βασικό κύκλο σπουδών και να συμπληρώσω τις 1000 ώρες που χρειάζονται επισήμως για να εγγραφώ στην IASK (International Association of Specialized Kinesiologists). Στη συνέχεια, αρχίζοντας να δουλεύω ως εξειδικευμένη κινησιολόγος συνειδητοποίησα πως στην ουσία προχώρησα ή καλύτερα συμπλήρωσα τη δουλειά της διερμηνείας με μια ακόμα γλώσσα, πιο καθολική και παγκόσμια, αυτή του σώματος! Συνέχισα και συνεχίζω την εκπαίδευσή μου κάθε χρόνο τόσο στις διάφορες κατευθύνσεις της εξειδικευμένης κινησιολογίας (Educational Kinesiology and Brain Gym, 3in1 concepts, Applied Physiology, Touch for Health, Wellness Kinesiology and Stress Release, Cyberkinetics, Neurokinesiology, LEAP, Hypersens, etc) όσο και σε άλλες μεθόδους (Bal-A-Vis-X, Non Violent Communication, Essential Peacemaking Men and Women, EFT, The Work of Byron Katie, Bal-A-Vis-X) που στόχο έχουν κοινό, να κάνουν τον κάθε άνθρωπο αυτόφωτο και ικανό να αναγνωρίζει και να χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να ορίζει τη ζωή του, να συναλλάσσεται με τους γύρω του, να επιλέγει τον τρόπο αντίδρασής του στα γεγονότα ή τις προκλήσεις της ζωής. Από όλες αυτές τις κατευθύνσεις και μεθόδους, τις οποίες χρησιμοποιώ στις ατομικές συνεδρίες, επέλεξα να εκπαιδευτώ στη διδασκαλία του Brain Gym®. Κι αυτό, γιατί μέσα σε τέσσερις μέρες οι συμμετέχοντες αποκτούν πολύ συγκεκριμένα εργαλεία που τους επιτρέπουν να απλουστεύσουν και βελτιώσουν τη ζωή τους στην καθημερινότητα, να βοηθήσουν την οικογένειά τους και να διαχειριστούν τις αντιξοότητες πιο παραγωγικά και με σαφώς λιγότερο άγχος.

Μέσα στα χρόνια αυτά, διαπίστωσα με έκπληξη – ακόμα και για μένα – πόσες πολλές είναι οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε μέσα από την κίνηση. Αλλαγές σε επίπεδο συναισθηματικής τοποθέτησης, συμπεριφοράς, στάσης ζωής. Έτσι ξεκίνησα τα ομαδικά μαθήματα που δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς να καρπωθούν τα οφέλη αυτής της δουλειάς με τρόπο οικονομικό και αποτελεσματικό.

Simone Blume
Γερμανίδα, δασκάλα και ειδική παιδαγωγός, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και εργοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια Brain Gym

Ζει και δραστηριοποιείται στη Γερμανία. Διδάσκει επίσης Touch For Health, Moon Kinesiology και Joy Kinesiology στο IKL, στο Damme της Γερμανίας. Έχει εργαστεί για χρόνια σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια και έχει εμπειρία και γνώσεις που αφορούν στον Μοντεσσοριανό τρόπο εκπαίδευσης.

"Το να γράφεις το βιογραφικό σου είναι σα να κάνεις ένα σύντομο ταξίδι στη ζωή σου. Αισθάνομαι λίγο σαν περιπλανώμενη με το σακίδιο στην πλάτη. Όλη μου τη ζωή μαζεύω διάφορα πτυχία, γνώσεις, ικανότητες, μεθόδους, μοντέλα, σκέψεις, συναισθήματα...Κοιτάζοντας μέσα στο σοκίδιό μου, μπορείτε να δείτε τί θα προσφέρω στα σεμινάρια που διδάσκω, στις εξισορροπήσεις και στις ομιλίες μου, πέραν φυσικά απο το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο των σεμιναρίων.

Ιδού λοιπόν τα όσα μάζεψα:

•χιούμορ, περιέργεια, ενδιαφέρον για το μονοπάτι της ζωής, το ταξίδι, την αναζήτηση τη δική μου και των άλλων, την επιθυμία να ζήσω τη ζωή μου με χαρά, γέλιο και βάθος...

•εργάστηκα ως δασκάλα δημοτικού, προπονήτρια, δίδαξα πολλά χρόνια ψυχοκινητική, διδάσκω Brain Gym, Touch for Health και Zwischenmenschliche Beziehungsmuster.

•θέλησα να υποστηρίξω τους ανθρώπους στο να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να μοιραστώ μαζί τους εργαλεία που τόσο με βοηθήσαν στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή όπως το Brain Gym, Touch for Health και άλλα.

Μέχρι πρόσφατα εργαζόμουν στο Ινστιτούτο Κινησιολογικής Μάθησης (IKL) της Renate Wennekes. Τώρα αφιερώνω τον χρόνο μου στον νεογέννητο γιό μου Mitja κάνοντας ένα διάλειμμα από τις ατομικές συνεδρίες και συνεχίζοντας επιλεκτικά τη διδασκαλία του Brain Gym®101 και του Touch For Health."

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK