Προειδοποίηση
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Please wait while JT SlideShow is loading images...


Μαρία Καρακωστάνογλου
Εξειδικευμένη κινησιολόγος, εκπαιδεύτρια Brain Gym/ Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας,
3 in 1 concepts facilitator


Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από ένα μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Δημόσιες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Watford στην Αγγλία, ένα μεταπτυχιακό στη Διερμηνεία Συνεδρίων και ένα άλλο στη μετάφραση από το Πανεπιστήμιο της Mons στο Βέλγιο, εργάστηκα ως διερμηνέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το Νοέμβριο του 1998. Tο 1999 εξαιτίας προσωπικών αναζητήσεων βρέθηκα για πρώτη φορά μπροστά στην εξειδικευμένη κινησιολογία ως πελάτισσα. Ένα χρόνο αργότερα, η ζωή μου είχε αλλάξει τόσο πολύ, τόσο εύκολα και ανώδυνα, τόσο γρήγορα, που αναρωτήθηκα τι έκανε η κινησιολόγος για να γίνουν αυτές οι αλλαγές.

Έτσι, από περιέργεια και λόγω των αλλαγών που παρατήρησα στη ζωή μου, ξεκίνησα το ταξίδι μου στον κόσμο της εξειδικευμένης κινησιολογίας. Τα πρώτα χρόνια η εκπαίδευσή μου ήταν εντατικότατη, μέχρι να ολοκληρώσω το βασικό κύκλο σπουδών και να συμπληρώσω τις 1000 ώρες που χρειάζονται επισήμως για να εγγραφώ στην IASK (International Association of Specialized Kinesiologists). Στη συνέχεια, αρχίζοντας να δουλεύω ως εξειδικευμένη κινησιολόγος συνειδητοποίησα πως στην ουσία προχώρησα ή καλύτερα συμπλήρωσα τη δουλειά της διερμηνείας με μια ακόμα γλώσσα, πιο καθολική και παγκόσμια, αυτή του σώματος! Συνέχισα και συνεχίζω την εκπαίδευσή μου κάθε χρόνο τόσο στις διάφορες κατευθύνσεις της εξειδικευμένης κινησιολογίας (Educational Kinesiology and Brain Gym, 3in1 concepts, Applied Physiology, Touch for Health, Wellness Kinesiology and Stress Release, Cyberkinetics, Neurokinesiology, LEAP, Hypersens, etc) όσο και σε άλλες μεθόδους (Bal-A-Vis-X, Non Violent Communication, Essential Peacemaking Men and Women, EFT, The Work of Byron Katie, Bal-A-Vis-X) που στόχο έχουν κοινό, να κάνουν τον κάθε άνθρωπο

αυτόφωτο και ικανό να αναγνωρίζει και να χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να ορίζει τη ζωή του, να συναλλάσσεται με τους γύρω του, να επιλέγει τον τρόπο αντίδρασής του στα γεγονότα ή τις προκλήσεις της ζωής. Από όλες αυτές τις κατευθύνσεις και μεθόδους, τις οποίες χρησιμοποιώ στις ατομικές συνεδρίες, επέλεξα να εκπαιδευτώ στη διδασκαλία του Brain Gym®. Κι αυτό, γιατί μέσα σε τέσσερις μέρες οι συμμετέχοντες αποκτούν
πολύ συγκεκριμένα εργαλεία που τους επιτρέπουν να απλουστεύσουν και βελτιώσουν τη ζωή τους στην καθημερινότητα, να βοηθήσουν την οικογένειά τους και να διαχειριστούν τις αντιξοότητες πιο παραγωγικά και με σαφώς λιγότερο άγχος.

Μέσα στα χρόνια αυτά, διαπίστωσα με έκπληξη – ακόμα και για μένα – πόσες πολλές είναι οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε μέσα από την κίνηση. Αλλαγές σε επίπεδο συναισθηματικής τοποθέτησης, συμπεριφοράς, στάσης ζωής. Έτσι ξεκίνησα τα ομαδικά μαθήματα που δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς να καρπωθούν τα οφέλη αυτής της δουλειάς με τρόπο οικονομικό και αποτελεσματικό.


Simone Blume
Γερμανίδα, δασκάλα και ειδική παιδαγωγός, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και εργοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια Brain Gym


Ζει και δραστηριοποιείται στη Γερμανία. Διδάσκει επίσης Touch For Health, Moon Kinesiology και Joy Kinesiology στο IKL, στο Damme της Γερμανίας. Έχει εργαστεί για χρόνια σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια και έχει εμπειρία και γνώσεις που αφορούν στον Μοντεσσοριανό τρόπο εκπαίδευσης.


"Το να γράφεις το βιογραφικό σου είναι σα να κάνεις ένα σύντομο ταξίδι στη ζωή σου. Αισθάνομαι λίγο σαν περιπλανώμενη με το σακίδιο στην πλάτη. Όλη μου τη ζωή μαζεύω διάφορα πτυχία, γνώσεις, ικανότητες, μεθόδους, μοντέλα, σκέψεις, συναισθήματα...Κοιτάζοντας μέσα στο σοκίδιό μου, μπορείτε να δείτε τί θα προσφέρω στα σεμινάρια που διδάσκω, στις εξισορροπήσεις και στις ομιλίες μου, πέραν φυσικά απο το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο των σεμιναρίων.


Ιδού λοιπόν τα όσα μάζεψα:


- χιούμορ, περιέργεια, ενδιαφέρον για το μονοπάτι της ζωής, το ταξίδι, την αναζήτηση τη δική μου και των άλλων, την επιθυμία να ζήσω τη ζωή μου με χαρά, γέλιο και βάθος...


- εργάστηκα ως δασκάλα δημοτικού, προπονήτρια, δίδαξα πολλά χρόνια ψυχοκινητική, διδάσκω Brain Gym, Touch for Health και Zwischenmenschliche Beziehungsmuster.


-θέλησα να υποστηρίξω τους ανθρώπους στο να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να μοιραστώ μαζί τους εργαλεία που τόσο με βοηθήσαν στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή όπως το Brain Gym, Touch for Health και άλλα.


Μέχρι πρόσφατα εργαζόμουν στο Ινστιτούτο Κινησιολογικής Μάθησης (IKL) της Renate Wennekes. Τώρα αφιερώνω τον χρόνο μου στον νεογέννητο γιό μου Mitja κάνοντας ένα διάλειμμα από τις ατομικές συνεδρίες και συνεχίζοντας επιλεκτικά τη διδασκαλία του Brain Gym®101 και του Touch For Health."


Sandrine Martin

Γαλλίδα, επαγγελματίας χορεύτρια τζαζ και σύγχρονου χορού, μουσικός, εκπαιδεύτρια Brain Gym και Vision Circles όπως και Thai Yoga. Εργάζεται και ζει στη Γαλλία, διδάσκει στην σχολή A.S.T.M. του Dominique Bernascon, από τους πρώτους που έφεραν στη Γαλλία την εξειδικευμένη κινησιολογία πριν 30 χρόνια καθώς και στο Centre de Formation Le Plaisir d Apprendre, στην Caen της Γαλλίας. Το κέντρο αυτό εξειδικεύεται στην Εκπαιδευτική Κινησιολογία.

Καλλιόπη Άνθη   

Σπούδασα Ειδική αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Πράγας (Τσεχία) και δούλεψα με παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες για πάνω από 15 χρόνια. Τους έκανα λογοθεραπεία και μαθήματα ανάγνωσης και γραφής κι αυτά μου έκαναν μάθημα ζωής. Έμαθα να εκτιμώ τη διαφορετικότητα του καθενός απ’αυτά, να σέβομαι τα όρια των δυνατοτήτων και τη μοίρα του.

Το επόμενο μου «Πανεπιστήμιο» ήταν ένα πρότυπο ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα, όπου κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η αίσθηση της ασφάλειας και της συναισθηματικής κάλυψης για να είναι δυνατή η εκδήλωση και ανάπτυξη του νοητικού δυναμικού. Συνδέθηκα με το παιδί μέσα μου. Εκείνη την εποχή ξεκίνησα να παρακολουθώ σεμινάρια του 3in1 Concepts και μέσα απ’αυτά να θεραπεύω τις πληγές και να καλύπτω τις ανάγκες του εσωτερικού μου παιδιού.

Αργότερα έγινα facilitator και πάνω από 6 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μέθοδο 3in1 Concepts, που στόχο έχει την αποφόρτιση συναισθηματικού στρες και επανασύνδεση του ατόμου με τις πηγές της δύναμης και δημιουργικότητάς του.
Μέσα απο την παράλληλη μου εκπαίδευση στη Συστημική Αναπαράσταση  ανακάλυψα τους βαθύτατους δεσμούς και επιρροές που δεχόμαστε από την οικογένεια μας. Πολλά απ’τα προβλήματα μας αδυνατούμε να τα λύσουμε ατομικά, γιατί δεν αφορούν μόνο εμας. Είναι σημαντικό να αποδεχτούμε με αγάπη τους γονείς και προγόνους μας , με όλες τις συνθήκες και δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, γιατί μέσα από αυτούς μας προσφέρθηκε το δώρο της ζωής. Όταν βρούμε τη σωστή μας θέση, αντλούμε υποστήριξη και δύναμη από την Συλλογική Ψυχή της οικογένειας. Όταν εκτιμάμε το δώρο της ζωής, τότε μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο.


Renate Wennekes

 

Carlota Lopez Peredo


 
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε νέα του Κέντρου Κιναισθητικής Νοημοσύνης συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας και εγγραφείτε.
<  Απρίλιος 2017  >
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
       1  2
  3  4  5  6  7  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Μαρία Ιωάννου

Λοιπόν. Για μένα η εξειδικευμένη κινησιολογία ήταν σαν να μπαίνω σε ένα καινούργιο κόσμο δυνατοτήτων...

Read more >

Χριστίνα Παπαδάκη

Έχω μόνο τα καλύτερα να πω για την Μαρία και τη δουλειά της. Και στα...

Read more >

Δήμητρα

Αυτη η καινουρια αρχη παει τοσο απιστευτα τελεια! :D και δεν πιανει μονο στον μπαμπα...

Read more >

Brain Gym

Θα ήθελα να μοιράζομαι μαζί σου τις  παρατηρήσεις μου σχετικά με την εμπειρία μου με...

Read more >