Προειδοποίηση
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Please wait while JT SlideShow is loading images...

Τι είναι η εξειδικευμένη κινησιολογία


Με τη λέξη κινησιολογία εννοούμε την μελέτη της κίνησης. Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως η κινησιολογία ασχολείται με την κίνηση των μυών και την παρακολούθησή τους και άρα παρεμβαίνει στο σωματικό επίπεδο. Η κινησιολογία όμως δεν περιορίζεται σε αυτό. Έχει ως στόχο να βοηθήσει τον άνθρωπο να ‘κινηθεί’ και αυτό με την ευρύτερη έννοια του όρου. Να προετοιμάσει, να διευκολύνει μια θετική, εποικοδομητική αλλαγή για τον άνθρωπο σε σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Η επίλυση των προβλημάτων, η άρση των εμποδίων που σχετίζονται κυρίως με το άγχος και το στρες προϋποθέτουν την χρήση της ενέργειάς μας. Η κινησιολογία έχει ως στόχο να απελευθερώσει αυτή την ενέργεια προκειμένου να
μπορέσει ο άνθρωπος να βελτιώσει την γενικότερη κατάστασή του, να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιοδήποτε πρόβλημα ή / και συναίσθημα και να χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμικό του μυαλού και του πνεύματός του.Το βασικό εργαλείο της κινησιολογίας : το μυϊκό τεστ


Όλες οι σχολές ή κατευθύνσεις της κινησιολογίας, Εφαρμοσμένης ή Εξειδικευμένης, έχουν ένα κοινό σημείο: χρησιμοποιούν το μυϊκό τεστ ως το θεμελιώδες εργαλείο της δουλειάς τους. Το μυϊκό τεστ αναπτύχθηκε κατ’ αρχήν από τον Dr R.Lovett (1912) και τους φυσιοθεραπευτές Henry και Florence Kendall. Το 1949 οι Kendall και Kendall δημοσίευσαν τις εργασίες τους οι οποίες και αποτελούν την βάση των όσων χρησιμοποιούν το μυϊκό τεστ. Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε εκτενέστερες αναφορές στις κατευθύνσεις της Εξειδικευμένης Κινησιολογίας που χρησιμοποιούνται στις ατομικές συνεδρίες ή στα σεμινάρια που διδάσκονται. Πρόκειται για μερικές μόνο απο υπάρχουσες κατευθύνσεις της Εξειδικευμένης Κινησιολογίας που υπάρχουν παγκοσμίως. Για πληροφορίες σχετικά με τις κατευθύνσεις που δεν καλύπτονται στις σελίδες αυτές, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες που αναφέρονται στο μέρος Σύνδεσμοι.

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε νέα του Κέντρου Κιναισθητικής Νοημοσύνης συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας και εγγραφείτε.
<  Μάρτιος 2017  >
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
    1  2  3  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Μαρία Ιωάννου

Λοιπόν. Για μένα η εξειδικευμένη κινησιολογία ήταν σαν να μπαίνω σε ένα καινούργιο κόσμο δυνατοτήτων...

Read more >

Χριστίνα Παπαδάκη

Έχω μόνο τα καλύτερα να πω για την Μαρία και τη δουλειά της. Και στα...

Read more >

Evelyn

Η κατάστασή σου έχει ως εξής: Κάτι δεν σου πάει καλά! Δεν είσαι εσύ καλά χωρίς...

Read more >

Ελένη Προκοπίου

Θεωρώ μεγάλη τύχη τη συνάντηση και τη συνεργασία με την Μαρία Καρακοστάνογλου σε θέματα κινησιολογίας! Ας...

Read more >